Uutiset - jäsenmatka Pietariin 2012

Yhdistyksemme täytti 2012 kunnioitettavat 70 vuotta. Näinä vuosina alamme on kasvanut merkittävästi. Vanhojen, arvokkaiden antikvariaattien tilalle ja rinnalle on tullut nuorekkaampia liikeitä, jotka pyrkivät omalta osaltaan vastaamaan niihin haasteisiin, joita koko kirja-ala tulee lähitulevaisuudessa kohtaamaan markkinoiden ja sisällönkin sähköistyessä. Merkkivuotta juhlittiin kuitenkin perinteisesti syyskuussa jäsenmatkalla Pietariin.

Panssarilaiva Potjomkin

Panssarilaiva Aurora (Potjomkin), josta ammuttiin lokakuun vallankumouksen aloituslaukaus, ja jonka Eisenstein ikuisti elokuvaansa. Kuva: Erkki Hallila.

Kirkko

Uskomattomista mosaiikeistaan tunnettu Kirkko Veren päällä toimii nykyään kirkkomuseona. Kuva: Erkki Hallila.

matkamuistot

Värijuhlaa matkamuistotorilla. Kuva: Erkki Hallila.

kengät

Pietarilaista kenkämuotia. Kuva: Erkki Hallila.

Syspitsyn

Eremitaasissa oli The Book as Art -näyttely, joka esitteli pietarilaisen Rare Books of St. Petersburg -kustantamon taidesidoksia. Petr G. Syspitsyn perusti yrityksensä 1991, kun yksityisen kustannustoiminnan mahdollistanut laki astui voimaan. Yritys hankki vanhoja painokoneita, kirjakkeita ja kirjansidontavälineitä ja alkoi kustantaa klassikoita taiteilijoilta tilatulla orginaaligrafiikalla kuvitettuina. Kuvassa P. G. Syspitsin ja puheenjohtajamme. Aiheesta enemmän: www.rarebook.spb.ru Kuva: Berndt Wikgren.

ruokailu

ruokailu

Juhlaillallinen Hotel Palace Bridgessä. Kuvat: Berndt Wikgren.

Berndt Wikgren puolisoineen

Yhdistyksen sihteeri Berndt Wikgren puolisoineen laivamatkalla. Kuva: Tuija Surojegin.

Timo Surojegin

Puheenjohtaja Surojegin juhlatunnelmissa. Kuva: Berndt Wikgren.

 .

Copyright © 2010 Suomen Antikvariaattiyhdistys Ry
Member of International League of Antiquarian Booksellers